Barion Pixel

TRX

A TRX, azaz Total Resistance Exercises manapság egy egyre népszerűbb rezisztencia edzés, amelyet bármilyen fittségi szinten alkalmazhatunk. Rezisztencia edzéshez tartozik minden olyan edzésforma, amely során az izmainkat valamilyen ellenállás ellenében dolgoztatjuk, mint például súlyzók, gumiszalagok.

 Ez egy hatékony, korszerű saját testsúlyos edzés, amely során a gyakorlatokat egy felfüggesztés segítségével kivitelezzük. Teljes testet átmozgató edzést biztosít, rengeteg gyakorlatával ideális minden korosztály számára, a kezdőtől egészen a profi sportolóig.  Ezzel a felfüggesztéses edzőhevederrel instabil helyzetben történik az edzés, így a törzs stabilizáló izmaink folyamatosan dolgoznak. 

Előnye még, hogy természetes, funkcionális mozgásokat használ, ahol a dőlésszögek változtatásával fokozatos terhelés érhető el, az ízületek túlterhelése nélkül. Különösen javaslott azoknak, akik hát-, illetve derékproblémákkal küzdenek a mindennapokban, hiszen ezzel a funkcionális edzéssel kiemelten tudjuk erősíteni a törzsizomzatunkat, így a gerincproblémák megelőzésében is nagyon nagy szerepe van.  Ezzel az eszközzel nem csak izomerőt tudunk fejleszteni, hanem állóképességet, valamint koordinációt is egyaránt.

Széles felhasználhatósága miatt ez egy rendkívül változatos, intenzív és élvezetes edzésforma, amely bármely korosztály számára elérhető. Ha szeretnél egy hatékony és izgalmas edzésformát, ami kihozza belőled a legtöbbet, akkor ez a Neked való!