Barion Pixel

Funkcionális gátizomtorna

Napjainkban az ülő és álló munkavégzés, valamint a mozgásszegény életmód, a túlsúly nem csak a törzs és alsó végtag izomzatára van káros hatással, hanem a medencefenék izomzatára is. Sok nő és férfi éli mindennapjait valamilyen vizelettartási, székletürítési problémával úgy, hogy nem is gondolja azt, hogy ez probléma lenne és van rá megelőzési, kezelési lehetőség. Általában ezek a problémák, akkor válnak jelentőssé, amikor már akadályt képeznek a mindennapokban, a munkavégzés során vagy egyszerűbb esetben, például egy tüsszentés során. 

Fontos tehát, hogy megelőzzük a medencefenék izmaink gyengülését és minden nap tegyünk azért, hogy ezek az izmok funkcionálisan jól lássák el a feladatukat! 

Ez a feladat pedig nem más, mint tartani a belső szerveinket, segíteni a megfelelő vizelet és széklet tartást, valamint ürítést, valamint a szexuális életben is megfelelően működni.

A nőknél kifejezetten fontos, hogy ezen izmok állapota jó legyen, hiszen a várandósság, a hormonális változások, az életkor előre haladta mind kockázati tényezőt jelent a medencefenék izomzatára.

A torna egy tudatos ismeret átadással kezdődik, ahol a páciens megismerkedhet a medencefenék anatómiájával és működésével, hogy még hatékonyabban tudja használni az izmait. Ezután pedig megtanulja kontrolláltan a tornagyakorlatokat, melyet otthonában is rendszeresen végeznie kell a sikeresség érdekében. A gyógytornász pedig irányítja, ellenőrzi, javítja a nem megfelelő izomműködést.

A funkcionális gátizomtornát tehát ajánljuk várandós nőknek, szülés után, változó korban lévő hölgyeknek, illetve azon hölgyeknek és férfiaknak egyaránt, akiknek vizelet, -széklettartási, ürítési problémája van!

Megelőzési célzattal és a tudatos életvitel szempontjából minden lánynak, fiúnak, nőnek és férfinak egyaránt!