Barion Pixel

EMMT

Az EMMT (eszközös myofascia mobilizáló terápia) egy lágyrészmobilizációs protokoll, mely során eszközökkel, ún. fasciakésekkel lágyszöveti elmozdításokat végzünk. A kezelés fájdalommentes, diszkomfort érzéssel járhat. Azonban általában már az első kezelés után jelentős állapotjavulás tapasztalható.

A kötőszövet rugalmatlansága számos mozgásszervi probléma oka és következménye. Probléma esetén a kötőszövetben adhéziók, összetapadások keletkeznek, amelyek csökkentik az izmok egymáson való elcsúszását mozgás közben, ezáltal nehezebbé, korlátozottabbá, fájdalmassá válhat a mozgás. A terápia célja a kötőszöveti adhéziók feloldása, a myofascia rugalmasságának visszaállítása, ezáltal a fájdalom és a mozgásbeszűkülés csökkentése, megszüntetése.

Néhány példa olyan mozgásszervi problémákra, amelyek hatékonyan kezelhetőek: alagút szindrómák, tenisz és golfkönyök, vállsérülések és a „befagyott váll” szindróma, tenisz és golfkönyök, csípő és térdfájdalom, ITB szindróma, sarkantyú és a talpi bőnye gyulladása, stb..