Barion Pixel

Sugárzásmentes 3D gerincvizsgálat

Felejtsük el az eddigi gerincvizsgálatokat?

A forradalmian új eszköz neve BackScan. A szkennelés során egyfelől nem éri sugárzás a szervezetet, másrészt olyannyira precíz kép rajzolódik ki a gerincoszlopról (ne feledjük, hogy azonnal 3D-ben!), mely alapjául szolgálhat akár egy komoly gyógytorna tervezési folyamatnak is. Ami azonban egészen biztos: sosem látott alapossággal vizsgálható a gerincoszlop a módszernek köszönhetően, s az eljárás nem csupán egy előre rögzített testtartásban, de akár terhelve, illetve tetszőleges testhelyzetekben is készíthetünk felvételeket.

A BackScannél mindezidáig nem alkottak meg alaposabb és hatékonyabb módszert. Mivel nincs egészségügyi kockázat, a vizsgálat gyerekeken és legyengült immunrendszerrel rendelkező személyeken is problémamentesen elvégezhető.

Hogyan kell elképzelni a vizsgálatot?

A vizsgálatot gerincspecialista gyógytornász végzi, aki a gerincoszlopról egy apró, kézben is könnyedén elférő eszközzel 3D-s felvételeket készít, 1 fokos pontossággal. A folyamat egyáltalán nem fájdalmas, kockázatot sem jelent, így gyerekeken is könnyedén elvégezhető 6 éves kortól.

A vizsgálat és konzultáció nagyságrendileg 15-20 percet vesz igénybe.

A felvételek elkészítését követően a gerincterapeuta már egy olyan anyag birtokában alkothat szakvéleményt, mely teljességében ábrázolja az esetleges problémát, vagy problémákat, így a diagnózis meghatározása mellett a kezelés további lehetőségeinek feltérképezésére is kiváló lehetőség nyílik.

Forrás: http://www.backscan.hu/

Az ár tartalmazza a vizsgálatot és a gyógytornász konzultációt, de nem tartalmazza az egyénre szabott tornaprogram betanítását!