Barion Pixel

Schroth terápia (gerincferdülés)

A Schroth-terápia bizonyítottan jelenleg a leghatékonyabb módszer a gerincferdülés kezelésében.

A kezelés során a gerinc 3 dimenziós korrekciója történik meg. Mindezt azáltal éri el a terápia, hogy a gyermek a korrekciós testhelyzetből indítja a mozgásokat és izom megfeszítéseket, amelyeket egy speciális légzéstechnikával egészít ki. 

Maga a gyakorlatok, a gerincferdülés aszimmetriájára alapozva, aszimmetrikus mozgásokat fog tartalmazni, annak megfelelően, hogy milyen típusú scoliosisról (gerincferdülés) van szó.

A terápia kezdetén fontos, hogy a gyermek képet kapjon a deformitásáról, megérezze és meg is értse azok mivoltát!

Nem csak a pillanatnyi javulás a célja a gyógytornászoknak a torna során, hanem a gyermekek oktatása is, hogy hosszútávon, a mindennapokban is tudják alkalmazni a korrekciókat.

Ajánlott 8 éves kor felett! Fiatalabb kor esetén a konzultáció során dönt arról a gyógytornász, hogy a gyermek képes e már elsajátítani a korrekciós helyzeteket! Amennyiben nem, akkor alapozó, schroth előkészítő tornát tudnak biztosítani a gyógytornászok a gyermek számára.

Minden gyermek egyedi, önálló személyiség, érző lélek, akiket óvni és védeni kell, így a terápia során igyekszünk a legmegfelelőbb környezetet és hangulatot biztosítani.

Amennyiben ortopédiai, gyermekrehabilitációs szakorvosi vizsgálat történt vagy röntgenfelvétel készült, kérjük az orvosi dokumentációt, rtg felvételt is hozzák magukkal az első alkalomra!