Barion Pixel

Egyéni konzultáció

Az egyéni konzultáció során történik meg a páciensek alapos kikérdezése és gyógytornász vizsgálata. 

A konzultáció kb. 1 órát vesz igénybe. Ezen idő alatt alaposan kikérdezzük a pácienst az aktuális problémájáról, ha van fájdalma a fájdalom mértékéről és milyenségéről, átnézzük az orvosi dokumentációit, illetve vizsgálatokat is végzünk, hogy objektív képet kapjunk arról, hogy mi is okozza a tüneteket. 

Már a rendelőbe érkezés során megfigyeljük a testbeszéd révén, hogy mivel is lehet a gond, hiszen a spontán mozgás magában rejti azt, ha valami fájdalmas vagy nehezített.

A széleskörű anamnézis felvétel után passzív és aktív technikákat is alkalmazunk a páciens mozgásvizsgálata során. 

Ilyen passzív technika például a passzív átmozgatás, mely során képet kap a gyógytornász arról, hogy milyen a mozgásterjedelme az adott ízületnek, milyen az izomállapot, van-e valamilyen kóros eltérés az ízület mozgásában. Számos manuális technika révén információt nyerhetünk az izmok, kötőszövetek állapotáról, azok nyújthatóságáról, tónusáról. 

Az aktív mozgásokkal és speciális tesztekkel pontosítjuk a már körvonalazódó véleményünket arról, hogy mi okozhatja a páciens problémáját. Ezek a vizsgálatok már kifejezetten a differenciáldiagnosztikát fogják megcélozni, azaz olyan feladatokat adunk, amelyekkel még pontosabban meg tudjuk határozni a probléma forrását.

A vizsgálatok után beteg tájékoztatás történik, azaz elmagyarázzuk azt, hogy mit is találtunk és véleményezzük a megfelelő terápiás lehetőségeket és a terápiás célokat. 

Amennyiben a vizsgálatok során olyan egyéb eltérést, tünetet tapasztalunk, ami orvosi kivizsgálást igényel, akkor ezt a pácienssel egyeztetjük, szükség esetén szakembert is ajánlunk!

Az egyéni konzultáció tehát szükséges ahhoz, hogy egy jól felépített, megtervezett terápiás utat tudjunk biztosítani a felénk bizalommal forduló embereknek.

Kérjük orvosi papírjaikat minden esetben hozzák magukkal az első konzultációra!

Akkor is várunk konzultációinkon, ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen sporttevékenységet, mozgásformát válassz, vagy a későbbi mozgásszervi problémák kialakulásának megelőzése céljából szeretnél állapotfelmérést végeztetni egy gyógytornásszal!