Barion Pixel

Kónyáné Balabás kata

Bihari Kitti

Kónyáné Balabás Kata, gyógytornász

Kónyáné Balabás Kata vagyok, gyógytornász, 2 gyermek édesanyja.

2009-ben szereztem meg diplomámat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán gyógytornászként.

2010 januárjában kezdtem el dolgozni a debreceni Gyermekrehabilitációs Központban. A gyermekeink jövője attól is függ mi mennyit teszünk meg érte az élet minden területén. Ezért is fontos számomra a gyerekek egészségi állapotának javítása, megtartása, visszaállítása.

Munkám során a saját fizikumom igénybevétele miatt rendszeresen sportolok, de ehhez jó alapot és példát kaptam: sportoló családban nőttem fel. Emiatt is nagyon szeretem a preventív gerinctornákat. 5 évig dolgoztam egy debreceni fitneszteremben gyógytornászként, ahol több típusú gerinctornát is tartottam.

Részt vettem számos kezdődő projekt beindításában: praxis közösségben végzett gyógytorna gyerekeknek, koraszülöttek áthidaló kezelése a klinikai hazabocsátástól a rehabilitációs kezelésekig, várandós torna elindítása Debrecenben, koraszülött édesanyák mozgásprogramja a klinikai bent lét alatt.

A gyermekrehabilitációt hivatásomnak tekintem, s emellett szorosan összefüggve vele, vált szívügyemmé a szülészet-nőgyógyászat, melyet 10 éve nem csak gyakorlatban, gyakorló anyaként, hanem oktatóként is fontossá tehetek.

Munkám során szeretnék segíteni, örömet okozni és elérni a kitűzött célt. Mindezt teszem odafigyeléssel, alapossággal és ami szerintem elengedhetetlen: jó hangulattal.