Barion Pixel

Szőke Szonja

Bihari Kitti

Szőke Szonja, gyógytornász

Üdvözöllek!

Szőke Szonja vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta és humánkineziológus. 

2019 nyarán végeztem el a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán a gyógytornász képzést. Rendkívül elkötelezettnek tartom magam a szakmám és a hozzám fordulók iránt egyaránt. Az egyetemi évek után dolgoztam edzőteremben csoportos óraadóként és személyi edzőként, táncosokkal sérülésmegelőző- és rehabilitációs szemlélettel, röplabda csapatnál erőnléti edzői pozícióban, otthoni betegápolásban gyógytornászként, valamint több magánrendelőben is. Úgy gondolom, hogy a legújabb ismeretek elsajátítása rendkívül fontos a naprakész tornaprogram összeállítása szempontjából, így amikor csak tudom, bővítem a már meglévő tudásom, hogy minél több aspektusól tudjam megközelíteni a fennálló problémát és a lehető legjobb megoldást kínálhassam rá. Ezért is esett a választásom 2021-ben a Testnevelési Egyetem humánkineziológiai mesterképzésére, mellyel széleskörű ismereteket szereztem a sportmozgások analitikájáról, a sportrehabilitációról, a fizikai képességfejlesztésről és a személyre szabott edzésprogramok tervezésének elveiről. A képzéssel párhuzamosan a debreceni kosárlabda akadémia növendékein tudtam kamatoztatni az egyetemen szerzett ismereteimet. A várandósságom pedig egy teljesen új szakmai ablakot nyitott meg számomra, számos továbbképzést végeztem, így megismerkedtem a szülés előtti és utáni tornaprogramokkal, valamint a kezelési- és vizsgálati elvekkel, és azóta a sportolók mellett rendkívül sok kismamával is dolgozom együtt. A szülés utáni regenerációs tervek felállítása és a közös munka pedig pontosan akkora örömet okoz számomra, mint a sportrehabilitációs tevékenységek. 

Mit nyújthatok számodra?

  • Összetett mozgásszervrendszeri vizsgálatot a gyógytornaprogram megkezdése előtt.
  • Komplex fizioterápiás mozgásprogramot, ha csak egy kis átmozgatásra vágysz, de akár akkor is, ha mozgásszervi panaszaid már megnehezítik a mindennapjaidat. 
  • Biztonságos funkcionális edzést a fokozatosság- és az egyénre adaptált gyógytornász-edzői elvek betartásával. 
  • Kiegészítő technikákat, melyekkel kibővítem az általános kezelési protokollt: kinezio- és dynamic taping, McKenzie terápia, flossing, idegmobilizáció és triggerpont terápia. 
  • Ergonómiai tanácsokat, melyek megelőzhetik vagy csökkenthetik a már kialakult fájdalmat, illetve a fiziológiástól eltérő mozgásszervi állapotot. 
  • További fontos ismereteket az emberi test mozgatószervrendszerének működéséről, és az esetlegesen fennálló problémáról. 

Miért válaszd a gyógytorna programomat?

Legyen szó akár régóta fennálló, krónikus jellegű panaszokról, akár egy rossz mozdulatból származó akut sérülésből, a jól felépített funkcionális mozgásprogram, mely a fokozatosság elveit veszi alapul, minden esetben követendő megoldás. 

A tréning célja az általános fizikai- és mentális jóllét megteremtése, a helyes testtartás automatizálása és a megfelelő izomegyensúly kialakítása. 

Régóta zavar a helytelen testtartásod? Gyakori hát- vagy derékfájdalommal küszködsz? Itt az ideje a változás útjára lépned!

Kiknek ajánlott?

A torna foglalkozás azoknak ajánlott, akik derékfájással vagy ízületi panaszokkal küzdenek, ülő- vagy nehéz fizikai munkát végeznek, aszimmetrikusan terhelik a testüket, nemrég szültek, sportsérülést szenvedtek, törést szenvedtek el vagy műtéten estek át. Ha ezek körül bármely problémában magadra ismertél, mindenképpen ajánlott számodra a torna mihamarabbi megkezdése. 

Ha úgy érzed, hogy elég volt a fájdalomból, ha szeretnéd újra élvezni a mindennapi mozgás örömét vagy ha el akarod kerülni az ülőéletmód kellemetlen következményeit, akkor itt az ideje változtatnod! 

A mottóm: Egy év múlva azt kívánod majd, hogy bárcsak elkezdted volna ma.