Barion Pixel

Kismama torna

Számunkra nagyon fontos, hogy megfelelő szakmai tudással és alázattal közelítsünk a várandós nők felé, az esetlegesen felmerülő problémáik kezeléséhez, így megalapozva a pozitív szülésélményt és az azt követő regenerációt is. 

Így ezen óratípusunk kifejezetten a várandóssággal járó változásokra adaptáltan van felépítve. Nagy hangsúlyt fektetünk a törzs és medence izomzat erősítésére, de a kar izmait is jelentősen megdolgoztatjuk, gondolva előre a születendő gyermek súlyának mozgatására. Gondot fordítunk a feszülő izmok, kötőszövetek lazítására. Preventíven hatunk a gátizomzat állapotára, hogy a szülést követően minél hamarabb regenerálódhasson. A keringési és légző szervrendszerre is jótékony hatással vagyunk, hiszen óráink dinamikus formában történnek, még sem túlzóan megterhelve a változó szervezetet. 

Több testhelyzetben, megannyi mozgásmintával igyekszünk segíteni, hogy a várandósság időszaka boldog és kiegyensúlyozott legyen. Változatos eszközhasználattal és zenei aláfestéssel pedig törekszünk az egysíkúság elkerülésére. 

A csoportos órák kis létszámban (max 8fő) történnek, melynek pozitív hatása van a lelki állapotára is a nőknek, hiszen sokkal közvetlenebb hangulatot lehet kialakítani. A baba-anya kapcsolatot és a lelki egyensúlyt segítjük a torna során relaxációs gyakorlatok végzésével is. Tornáink során nagy gondot fordítunk arra, hogy a kismamákat oktassuk, testük változásaira szakmai választ adjunk, ezáltal lehetővé téve, hogy még jobban megértsék a bennük végbe menő folyamatokat.

Óráink betöltött 12.terhességi héttől látogathatóak orvosi egyeztetést követően! A részvételt mindig egyeztetni kell a kezelő orvossal és minden csoportos kismama torna megkezdése előtt ajánlott egy személyes konzultáció gyógytornászainkkal! Ennek oka pedig, hogy a személyes találkozó alkalmával munkatársunk megfelelő szakmai körültekintéssel tud információkhoz jutni a kismama múltbéli és jelen állapotáról, valamint jövőbeni céljairól is. Ez segíti abban, hogy megfelelő feladatokkal tudja végig kísérni a várandósság során a leendő édesanyát.

Nem vehetnek részt óráinkon olyan édesanyák, akik veszélyeztetett terhesek, súlyos belgyógyászati vagy mozgásszervi betegség áll fenn, valamint aki infectio, láz vagy egyéb betegségre utaló tünetet mutat! 

Kérjük amennyiben valamilyen oknál fogva nem vehet részt csoportos foglalkozásunkon keressen minket bizalommal és megtaláljuk az Ön számára lehető legjobb megoldást, hiszen minden nő megérdemli, hogy a várandósság csodálatos élménnyé váljon!