Barion Pixel

Step aerobik

 A step aerobik egy nagyon népszerű csoportos óra. Egy táncos óratípus, amihez egy speciális lépcsőt, azaz step platformot használunk. Az óra során különböző koreográfiákat hajtunk végre, amelyek elsősorban lépésekből és ugrásokból állnak. Ezeket a mozdulatokat a steppre való fel-és lelépéssel kombináljuk, miközben zenére edzünk. 

Ez az edzéstípus remek módja, annak, hogy javítsuk az állóképességet, növeljük az izomerőt és fejlesszük a koordinációt. Az edzés intenzitását a stepp lépcső magasságának állításával tudjuk változtatni, így mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően tud az órákon részt venni.

A mozdulatok mindenki számára könnyen elsajátíthatóak, a zene pedig minden esetben mutatja a tempót. Azáltal, hogy a koreográfiára koncentrálunk eltávolodunk a mindennapi gondjainktól, gondolatainktól. Ez az edzés teljes kikapcsolódást jelent, hiszen figyelemmel kell követnünk a ritmust és a gyakorlatok egymásutániságát.

Az órák bemelegítéssel kezdődnek, ezt követi a fő rész, amely tartalmazza a dinamikus, lendületes mozdulatokból álló koreográfiát, majd a levezetés és nyújtás.

A step aerobik egy nagyszerű választás számodra, ha szeretnéd szórakoztató módon javítani a fizikai állapotodat és közben egy jó hangulatú közösség tagja lenni. Akár kezdők, akár haladók vagy, akkor is nyugodtan résztvehetsz az órákon a különböző nehézségi szinteknek köszönhetően. Az edzés célja mindig az, hogy a hatékony mozgás mellett a jókedv se maradjon el!