Barion Pixel

Besenyei Blanka

Bihari Kitti

Besenyei Blanka, gyógytornász

Besenyei Blanka vagyok gyógytornász-fizioterapeuta.

Alapdiplomámat 2020-ban szereztem meg a Debreceni Egyetemen majd ebben az évben kezdtem meg egyetemi oktatói pályafutásomat a magyar és angol nyelvű gyógytornászképzésben a Fizioterápiás Tanszéken. 2022-ben megszereztem a mesterdiplomámat, mint okleveles rehabilitációs szakember, azóta pedig a PhD tanulmányaimat végzem szintén a Debreceni Egyetemen.

Tanulmányaim és munkám mellett nagy hangsúlyt fektetek a posztgraduális képzések elvégzésére, érdeklődési szakterületemnek megfelelően. Hiszem, hogy a folyamatos tudás bővítése, elmélyítése és a szakmai tapasztalat gyűjtése hozzájárul ahhoz, hogy a lehető legmegfelelőbb terápiát alakítsuk ki egyénre szabottan.

Elsősorban neurológia problémával rendelkező páciensekkel foglalkozom, azonban mind a prevenció mind pedig a rehabilitáció területén is szakmai tapasztalattal rendelkezem. Részt vettem a Mozdulj Debrecen! keretein belül a gerinctorna programon, illetve a HBKIK munkatársai számára szintén tartásjavító, gerincmobilizáló tornaprogramot tartok. Pilates oktatóként pedig elmondhatom, hogy maga a pilates mozgásforma a gyakorlatainak sokszínűsége miatt (kombinálva gyógytorna elemekkel) rendkívül jól alkalmazható a prevenció és rehabilitáció területén egyaránt.

Munkám során fontosnak tartom, hogy a kitűzött célok elérése mellett, egy jó hangulatú, biztonságos környezetet teremtsek a vendégeim/pácienseim számára, ahol a mozgás örömöt okoz.

Szeretettel várok mindenkit óráimra!

Továbbképzéseim:

  • Proprioceptív neuromuszkuláris facilitáció
  • Pilates oktató (felnőtt, pre-és postnatális)
  • Fiziomami-kismamatorna
  • Dynamic taping
  • Kinematic taping