Barion Pixel

Márkus Anna

Márkus Anna

Személyes krízishelyzetemnek köszönhetően döbbentem rá, mi mindennel tudja segíteni egy gyógytornász a gyógyulás folyamtát. Így jelentkeztem egyetemre, és a képzés során azt is megtanultam, hogy a hétköznapi embernek is szüksége van a szakember által tanított mozgáskultúra elsajátítására, megelőzve ezzel számtalan esetleges, kezelve jónéhány már fennálló problémát.

Legfőbb szakterületem a gátizomzat, az úgynevezett funkcionális intimtorna, külön specializálódtam nőkre és férfiakra egyaránt. Előbbi csoport esetében főleg a terhesség és szülés során szerzett sérüléseket, utóbbiaknál javarészt a prosztatarák postoperatív kórállapotait tudjuk ezzelhatékonyan kezelni.

Egyéb továbbképzéseim például McKenzie-, Schroth-terápia- révén szakterületem a gerinc lett, de gerincferdüléssel/hanyagtartással rendelkező gyermekek és a derékfájdalommal küzdő felnőttek mellett az egyéb panasszal rendelkező pácienseket is várom szeretettel. Gerincproblémák esetén előkészítésként előszeretettel alkalmazom a denevrpadot is, amennyiben nem kontraindikált valamilyen oknál fogva. Diplomamunkámat anno óvodáskorú gyermekek körében végeztem, ezzel a korosztállyal is könnyedén szót értek.

Foglalkozom továbbá térdproblémákkal is, legyen szó akár szalagszakadásról, meniscus-sérülésről vagy kötőszöveti lazaságról. Ilyen és más hasonló ízületi problémák esetében Dynamic Tape-ragasztással is tudom gyorsítani a gyógyulás folyamatát.

Szeretettel várok mindenkit egyéni foglalkozásaimon!